Reflexions sobre l’EBE ’08

No faré un resum exhastiu de les xerrades i activitats oficials i extraoficials que s’han cel·lebrat durant l’EBE 08 aquest cap de setmana a Sevilla. Per això ja hi ha les comunicacions oficials de eventoblog i altres blogs que, de fet la sala de convencions de Sevilla era on hi havia més bloggers per m2 de tot al món aquest cap de setmana. Però si que explicaré les meves sensacions.

Foto de grup EBE 08

Sobre les xerrades, no es que fossin d’alt nivell, però si que ajudaven a afirmar idees i desmentir mites. Entre elles destaco la xerrada sobre Internet en época de crisis, protagonitzada per en Rodolfo Carpintier y Jesus Encinar, Adiós PC. Siempre conectado, conduida per Eduardo Arcos, L’exposició de Friendfeed per el seu fundador Bret Taylor, la història de Luis Suarez de com ha delegat la funcionalitat del mail a les aplicacions 2.0 (Servicios y tecnología 2.0 en la empresa) i la clausura “los bloggers muertos no van al cielo” portada per Orsai.

En la part negativa, xerrades on els contertulians no varen estar a l’alçada, com va passar en “El estado de la Blogosfera“, on els bloggers ens varem sentir fins i tot insultats, o la conferència Grid 2.0 on, tot i que era un tema molt interessant, no exisitia cap relació amb la columna vertebral de l’EBE (es parlava de com crear una xarxa elèctrica distribuida).

Sobre els premis Bitacoras.com, el que es va comentar molt és que amb la política actual sempre guanyen els mateixos: blogs ja consolidats que fa temps que funcionen. Potser per motivar a la gent, s’hauria de canviar la filosofia i tenir un premi “blog revelació” per a cada categoría.

Sobre els projectes que es varen presentar en la taula “Mesa de Proyectos y Emprendedores”, em van sorprendre molt els finalistes: OLX, un site de classificats consolidadíssim; Soopbook, un site per a crear llibres de forma col·laborativa, una idea interessant però que li veig poca txitxa…; Ipoki, un compartidor de geolocalitzadons GPS, una idea que ja hi ha altres competidors que han fet passos molt avançats i la web no és que els funcioni gaire bé; SMMART, una eina de monitorització, anàlisi i millora del marketing, que va presentar un video bastant deficient; Widgadget, potser la millor eina i presentació de totes i Mobifriends, una xarxa social d’usuaris de terminals mòbils, els quals no van saber posicionar el seu producte i la web resulta bastant justeta per el temps que asseguren que han invertit. No obstant, aquestes presentacions em van donar ànims a tirar endavant projectes.

En definitiva, un gran event, més que per les conferències que es feien, per l’ambient que es va viure dins i fora de la sala de convencions, amb una organització notable, en una ciutat fantàstica on varem disfrutar de les activitats extres com la Lliga EBE, la Blogs&Beers nacional o la ruta de tapes, rodejat de gent que té moltes coses a explicar, en definitiva, bloggers.

5 comments ↓

#1 Oriol on 11.17.08 at 09:44

Així doncs… molta festa i poc contingut?

#2 luigix on 11.17.08 at 10:16

La veritat, com bé dius, hi van haver xerrades que no van estar a l’alçada i en molts casos ens vam aburrir. Sort de la wifi i el portàtil per poder anar fent altres coses de mentre.

En definitiva, un event que a banda de la part tècnica va estar molt bé per coneixer gent i ser més socials de lo que ja ho som amb les xarxes socials també dites.

#3 vramos on 11.18.08 at 22:52

OLX no va presentar… ai que no vam matinar prou… jeje
Bon resum: bona experiència, ponències més aviat flueixetes…

#4 Lluis on 11.19.08 at 19:36

Hola! Bon resum del EBE, però m’agradaria puntualitzar que Mobifriends no es una xarxa social d’usuaris de terminals mòbils.
Es un servei gratuït per conèixer gent, per compartir aficions, fer amics, trobar parella, o potser una aventura, a través d’Internet i telèfons mòbils. Si et registres i entres a http://www.mobifriends.com, veuràs totes les opcions que hem afegit, els missatges, mobis (missatges animats) i el videomessenger. A part d’això em fet una patent internacional per lo que estem acabant, i treure’m en una segona fase, que es poder cerques amb localització.
Salutacions,
Lluís

#5 2ona Trobada Twitter a Sabadell at lliurealbir on 11.27.08 at 21:19

[...] poder veure el partit, mentre intentàvem xerrar de l’actualitat internàutica: que si les moltes anècdotes del EBE al que havien anat quasi la meitat dels presents, que si l’agonia i [...]

Leave a Comment