HTC vs. iPhone vs. Blackberry vs. Nokia

Ara ja fa quasi dues setmanes que es va llançar l’iPhone 3G, i encara dura la febre iPhone per tot el món.

iPhone 3G

No ens podem negar que l’iPhone s’ha convertit en un objecte de cult. Llargues cues davant de les tendes, tots els blogs parlant (sigui per bé o per malament) i llargues discusions al nostre dia a dia sobre els perquès i els perquè no adquirir una d’aquestes joguines. Apple ha conseguit un aparell que és atractiu i desitjat per a l’usuari final. Potser la situació més surrealista que he vist, va ser a una tenda movistar, on una mare volia comprar un iPhone (amb les condicions abusives que Movistar fa als usuaris particulars) a la seva filla de 12 anys… realment una noia de 12 anys necessita un iPhone? realment necessita gastar-se quasi 80€ mensuals de telèfon?

En Sergio Escoté, ens ofereix una opinió personal sobre per què l’iPhone no triomfarà que comparteixo totalment, però que afegeixo un matís. En Sergio ens parla d’usuaris Early Adopters tecnològics, gent que vol estar a la última tecnològicament parlant i no necessariament tenen coneixements tecnològics.

Per altra banda, tenim els usuaris que tenen coneixements tecnològics i no entenen la febre iPhone. Els seus Nokia serie N, Blackberries i HTC varis, fa mesos que incorporen totes les funcionalitats que Apple presentava com a “novetat”. També comparteixo les seves opinions i entenc les discusions HTC vs iPhone vs Nokia vs Blackberry que hi ha a l’empresa.

Però per a mi, el cop d’efecte dels iPhone 3G es troba en el que no es pot explicar des d’Apple, i és que els que tenim un iPhone de primera generació o iTouch ijailbreakejat, sabem que rera les transicions entre aplicacions, icones visuals i xorradetes vàries, tenim un UNIX força funcional. Connexions FTP, SSH, batchs, crons, montar un servidor web amb apache, lighthttpd, PHP, Ruby, Phyton, accés a les dades GPS, als sensors de moviment, …, així com les aplicacions de l’iPhone com emuladors de consoles, jocs, productes d’ofimàtica, … funcionalitats que encara no han ofert directament cap dels seus competidors. Evidentment no hauriem d’entendre l’iPhone com un telèfon sino com un ordinador de butxaca.

Motorola, Grundig, Panasonic i Samsung han intentat presentar els seus primers mòbils amb Linux, però amb poc suport del públic i potser l’empresa més “cool” sigui Openmoko (llàstima del nom :-) ). Ells treballen en hardware que permet codi obert i per tant tothom pot construir software sobre el seu hardware.

No obstant crec que si hi ha un gran iPhone Killer, i es tracta del binomi Google Android i HTC. Si Android compleix les espectatives que li han posat, faria que els terminals tecnològicament superiors a l’iPhone com els Nokia i els HTC comencessin a tenir les funcionalitats d’un Linux (i oblidant les limitacions de Windows Mobile per part de HTC i Symbian de Nokia) i per tant deixar enrera el hardware i software de l’iPhone.

Jo ja tinc encarregat el meu iPhone 3G…. i tu de quina banda estàs?

Update: He tingut vàries converses sobre aquest tema i m’agradaria aclarar els inconvenients que te l’iPhone i perquè crec que és un terminal inferior respecte els HTC, blackberries i Nokia:

  • El Bluetooth només serveix per a transmetre audio, res de dades. Per transmetre dades t’has de connectar necessàriament al PC.
  • La càmara integrada és inferior a altres marques. A més no té càmara frontal per a fer videoconferències.
  • La gestió dels SMS és força dolenta.
  • No permet fer copy-paste.
  • La bateria és força limitada comparada amb altres opcions i només el pots carregar conectant-lo a l’ordinador (a no ser que et compris un carregador) gens recomanable per a viatges sense ordinador.

Relacionats:
Comparativa iPhone, HTC Touch i HTC P3600

0 comments ↓

There are no comments yet...Kick things off by filling out the form below.

Leave a Comment