Llenguatges de programació web per regió

Gràcies a Google Trends, podem aproximar-nos a quins son els llenguatges de programació prefererits per cada regió del món.

Llenguatges de programació al món

  • Google Trends ordenat per PHP: Tenim que Indonesia, Portugal, Filipines i Austria son liders en les cerques sobre PHP, i sorprèn com Barcelona és la 4a ciutat mundial que més cerques fa sobre PHP, per sobre la 8a posició de Madrid.
  • En ASP, les coses varien. India, Malasya, Taiwan i la Xina son els països líders
  • Perl, té molta popularitat a Rússia, i comencen a apareixer les ciutats de EEUU com a les ciutats mundials que cerquen més recursos sobre PERL.
  • Coldfusion i Ruby On Rails en països com Malasya, USA, India o Australia.
  • JSP es porta a India, Hong Kong, Singapur i Corea del Sud

El que és preocupant és la baixada constant de les cerques en general sobre temes de programació, que corresponen a la constant falta de programadors.

4 comments ↓

#1 Jordi on 12.19.07 at 17:24

Perl té popularitat a Rússia perquè és igual de il·legible el codi que les seves lletres xD

#2 Oriol on 12.23.07 at 21:17

“El que és preocupant és la baixada constant de les cerques en general sobre temes de programació, que corresponen a la constant falta de programadors.”

O que els programadors cada cop anem més sobrats i en sabem més, no? :-)

#3 Galu on 12.26.07 at 00:51

La meva primera idea era aquesta, que cada cop necessitem menys els recursos, però després vaig compendre que cada cop hi ha d’haver professionals que comencen de nou. Si les cerques dels distints llenguatges de programació disminueixen, entenc que cada cop hi ha menys persones que s’interessen en iniciar-se en aquest mundillo. Tant de bo jo estigui equivocat i tu tinguis raó :-)

#4 siknus on 01.02.08 at 11:11

M’agradaria destacar que de referències en notícies sobre ASP n’hi ha lleugerament més que de sobre PHP (coses del màrqueting), en canvi el PHP supera àmpliament a l’ASP en cerques, i per tant, en interès de saber què és o d’utilitzar-lo… curiosa (i exagerada) asimetria. Veient això no és gens estrany que la mateixa Google, que ho sap tot, aposti per la filosofia del software lliure (sempre que no la trepitgi, està clar…).

Les estadístiques sabeu si són buscant, per exemple, “php” a soles o conjuntament amb altres conceptes? El raonament vostre seria tenint en compte que està parlant de totes les cerques que inclouen “php”, no de la cerca simple “php”. Si fós la simple, els resultats serien ben normals, ja que cada cop més la gent ja coneix el concepte php, asp, jsp, perl, etc…

Jo suposo que és la cerca simple, perquè m’he fixat que mentre que les cerques descendeixen, les notícies que es generen que inclouen aquests conceptes augmenten. Per tant, cada cop són llenguatges més coneguts, d’un ús més habitual.

Si fós l’altre cas, el de cerques que inclouen els termes, seria preocupant, però també es podria entendre i possiblement també es podria explicar amb el boom de les .com, tothom es veia motivat a aprendre llenguatges CGI per forrar-se, i veient el desencís cada cop més gent abandonaria, com diu el Galu. Però crec i espero i desitjo que es tracti de la cerca simple.

Leave a Comment