imatges, videos i SEOs

Sempre es parla de la suposada imparcialitat de Google, però des de que en la seva pàgina de resultats s’han inclòs els resultats de Google Images, Google News, Google Books, Google Finance i sobretot Google Video, es cada cop més important l’experiència SEO dins dels serveis de Google.

Google images
Per a cerques de mots força definits (cow, horse,… ) apareix sobre els resultats de cerca les tres imatges més relevants dins de Google Images. Si s’aconsegueix sortir aquí pot aportar una gran quantitat de tràfic. Per a millorar la indexació d’aquestes imatges, primer han d’estar ben taggejades en el HTML, després activar la “enhanced image search” dintre de Google Webmaster i esperar que els usuaris de Google images labeler identifiquin bé la teva imatge.

Google News
Si aconsegueixes entrar en la esfera de Google News com a proveidor de noticies, veuràs com els teus articles poden sortir destacats amb una imatge dins dels resultats de Google (major visibilitat respecte els resultats habituals) ex. apple

Google Books
Buscant per exemple “Albert Einstein”, surten en primera posició una sèrie de llibres relacionats. Si ets una llibreria que permet la venda online, hauries de sortir en el llistat de llibreries on es pot comprar aquest llibre.

Google Finance
Si busques una empresa concreta, et pot sortir una gràfica d’evolució financera de Google o Yahoo Finance. Si cliques als enllaços, veuràs que junt amb tota la informació financera, hi ha llistats de noticies referents a aquesta empresa. S’hauria de buscar la forma com posicionar-se dins de Google Finance

i ara un dels que crec més interessants:

Google Video/Youtube
El fet de pujar un video a youtube, pot fer que apareguis entre els resultats de Google amb una captura del video i força informació extra. Imagina’t que tens una web dedicada a avions, on tens tots els models d’avions antics, actuals, prototips, etc… En principi et costaria posicionar per model i marca, però oferint força quantitat de material audiovisual, et pot fer apareixer just a sota del fabricant o fins i tot el primer resultat de cerca. Una bona feina de captació de videos pot ser una bona empenta al teu site.

Coses a tenir en compte per pujar els videos a Youtube:
titula el video correctament, fes una bona descripció i inclou la teva URL, tant en texte com en el video (sobretot al final del video) som molts els que curiosejem la web si ens interessa un contingut de qualitat.

0 comments ↓

There are no comments yet...Kick things off by filling out the form below.

Leave a Comment