DoubleYou

Una de les empreses que admiro des de que vaig iniciar-me al món del disseny i maquetació web va ser DoubleYou, una empresa barcelonina la qual aconseguia grans efectes multimedia i interactivitat gràcies a la gestió de capes mitjançant javascripts i java. Evidentment no complia ni de lluny temes d’estàndars i etiquetació semàntica, però tampoc és el que buscaven sino que els seus treballs han estat coneguts i reconeguts gràcies al marketing viral.

DoubleYou Philosophy” alt=”Double You” />

Recordo encara cap allà el 1997 o 1998 una de les seves primeres campanyes. Es tractava de la tracció quattro d’Audi, sortia en King Kong i una part del banner se’t quedava enganxada al cursor, amb la frase “Nada se agarra más que Quattro”. Va ser impactant i molt parlada, i la seva professionalitat es va veure ràpidament reconeguda degut als sites interactius de SanMiguel, Seat, Audi, entre altres. El seu nivell d’interactivitat arriba a un nivell que fins i tot es va originar una situació de patinada de l’empresa Macromedia, propietària de Flash.

Mail de Macromedia a DoubleYou

Estimados Señores,
Ante todo felicidades por su site Web, es un extraordinario ejemplo de utilización de la tecnologia Flash.
Sin embargo, le rogamos nos envie las tarjetas de registros de sus programas Macromedia ya que Doubleyou no aparece en la base de usuarios registrados Macromedia.

Atentamente
François Connan “

Resposta de Daniel Solana, director de DoubleYou a Macromedia:

Estimado François,

Creo que han cometido Uds. dos errores.
Primero suponer que empleamos Flash en nuestros sites.
Jamás hemos empleado Flash. No sé de qué trabajo me está Ud. hablando, pero le puedo asegurar que todos los trabajos dinámicos que están online están programados en HTML dinámico o en java.
Sería de desear por parte de una empresa tecnológica asegurarse de que sabe de lo que está hablando cuando envia emails como éste a sus potenciales clientes. Lo que Ud. dice que es un extraordinario ejemplo de utilización de la tecnología Flash, no es más que un extraordinario ejemplo de como dinamizar un site sin utilizar el software de Macromedia.

Segundo, el inadecuado tono en su comunicación.
Entiendo que lo suyo no es una felicitación sino una amenaza, por lo que hubiera sido deseable al menos no caer en la hipocresía. Si realmente hubieramos empleado Flash de manera tan extraordinaria como Uds. nos indican, no deberían Uds. amenazarnos, sino regalarnos su software.

Francamente, me siento decepcionado. Imaginaba que una compañía como la que Ud. representa dedicaba sus esfuerzos a favorecer el desarrollo del sector en España y no a perseguir por la red trabajos sin licencia.

Si no tienen inconveniente permítame hacer público su email y enviarlo a Macromedia USA, a las revistas del sector y medios de comunicación, al sector de agencias interactivas de Barcelona y Madrid, estudios de diseño y agencias de publicidad, para que juzguen ellas el caracter, profesionalidad, conocimiento de producto y estilo de hacer las cosas de Macromedia.

Atentamente
Daniel Solana
DoubleYou

Vindria a ser el primer cas que conec de “els usuaris tenen el dret per criticar les empreses públicament per internet” que tan agrada a Enrique Dans parlar en les seves conferències, posant els exemples del que va passar amb Ikea i la dona d’Alvyn de Microsiervos.

Avui m’ha agafat un atac de nostàlgia i he tornat a la web de DoubleYou, i he vist que no han canviat gens la seva web corporativa desde finals del 90 però no obstant no deixa de ser punt de referència en interactivitat, i a més han afegit els últims projectes que han realitzat, que segur en coneixereu alguns, com els macarres d’Attitudes, l’screensaver d’atrapalo o els múltiples sites de Seat, Audi i Nike entre altres.

2 comments ↓

#1 Clara on 11.09.06 at 08:52

Ja sé que aquest post és un xic vell, però buscant informació sobre l’empresa he vingut a parar a ell.

I no faig més que preguntar-me… Si no es flash, com és que es necessari el flash player per veure-la?

#2 creativeSaraos on 01.22.07 at 02:44

Per què no li preguntes tu mateixa en persona?

El primer dimarts de febrer de 2007 el Daniel Solana, director creatiu executiu de DoubleYou participarà en el proper Sarao de creativeSaraos

Leave a Comment