Primeres reflexions sobre Google Pages

Aquest matí quasi m’agafa un patatus quan em trobo amb Google Page Creator (abans rumorejat com a Google Trogdor). Feia com 13 minuts que l’acabaven de llançar oficialment i al cap de res començo a rebre e-mails dels companys d’oficina xerrant sobre les seves funcionalitats.

Google-page-creator

De nou, Google ha tornat a sorprendre treient un producte excel·lent sense previ avís, tant que s’han hagut de desactivar les noves altes (similar al que va passar amb Google Analytics)

Due to heavy demand, we are unable to offer new accounts for today. If you’d like to be added to our waiting list, please enter your email address.

Després de recuperar-me, he fet les primeres proves i realment és un producte força bo per als que volen fer una web i no tenen coneixements per fer-la. Edició intuitiva WYSIWYG, basada en AJAX, gestió complerta de pàgines publicades, diferents templates de columnes i 41 dissenys força agradables, hosting de 100 Mb i altres utilitats interessants com l’AutoSave.

De fet l’estratègia sembla clara. Escric poc sobre Google (massa gent ho fa i jo no soc cap expert de Google) però l’any passat em va picar per escriure aquest article: El futuro de Internet y los ordenadores gracias a las nuevas aplicaciones web. Si a aquest camí se li afegeix aconseguir la màxima info sobre una persona o una empresa, lligues totalment a l’usuari. I les últimes novetats de Google sembla que indiquen clar aquest camí.

Qualsevol persona que vols crear la seva pàgina ha de tenir una Google Account, que implica tenir un correu de Gmail. Un cop creada Google ja te control del seu correu més la seva pàgina dins dels seus servidors (no oblidem el Google’s Master Plan). A més, fa poc Google va llançar el programa “Gmail for your domain” de manera que pots fer que Google et gestioni el correu del teu domini (la teva empresa). Per altra banda, tu pots crear-te la teva pàgina d’inici mitjançant la Google Personalized Home.

Per tant, tres branques:

 1. Google OS (Goobuntu) + Google Office + Utilitats tipus Google Pack: Arrenques amb el teu Pendrive USB desde qualsevol ordinador amb l’usuari de Google Account
 2. Google Page Creator + Google Personalized Home + Gmail + Google Analytics + Measure Map + Google Calendar + Google Base + Google Groups + Blogger Google Video … : Crea els continguts
 3. Google Search + totes les eines que ajuden a Google Search: buscar els continguts creats

Totes tres branques orientades a treure rendiment al productes estrelles per a Google: Google Adsense i Google Adwords.

Crec a més que el proper pas de Google Page Creator serà integrar els widgets que hi ha per la Google Personalized Home la clara integració amb serveis tipus Google Groups i potser l’esperat Google Calendar.

Però no tot son floretes. També te els seus defectes:

 • No es poden crear carpetes
 • Dificultat per crear menús
 • Incompatible amb Opera (Hola Xavi) :-) Amb aquest graciós missatge
  Oops! Sorry, your web browser is not yet supported.

  Our programming wizards tried their darndest to get Google Page Creator to work with as many browsers as possible. But alas, even the most expert practitioners of web sorcery must sleep now and again, lest their JavaScript magic run dry.

  So, for now, you’ll need either to download a new version of Firefox or download a new version of Internet Explorer (Windows only), and then come right back.

 • El codi resultant pateix de divitis
 • XHTML mal construit (<div>s dins de <span>s)
 • La tira de CSS Hacks (molts no necessaris amb un bon CSS)
 • CSS poc optimitzat (mútliples atributs de font, marges negatius…)

Malgrat tot, un producte excel·lent, però… què passarà amb l’absurda patent sobre AJAX? Serà el replantejament de la web 2.0? Recordem que amb patents més tontes ens hem topat, com la dels GIFs i JPEGs, entre altres.

0 comments ↓

There are no comments yet...Kick things off by filling out the form below.

Leave a Comment